Strona/Blog w całości ma charakter reklamowy, a zamieszczone na niej artykuły mają na celu pozycjonowanie stron www. Żaden z wpisów nie pochodzi od użytkowników, a wszystkie zostały opłacone

Pasieka Łęki w Beskidzie Wyspowym: dobry gatunkowo miód ze spadzi jodłowej

Pasieka Łęki w Beskidzie Wyspowym to rodzinna pasieka, wyrabiająca najlepszy miód ze spadzi jodłowej. Wokół pasieki
można znaleźć ponad trzydzieści
hektarów lasów jodłowych, które stanowią
ważne źródło w produkowaniu
miodu spadziowego. Jest to miód unikalny, gdyż
pojawia się nawet raz na kilka lat, a
terminu jego pojawienia się nie można
przewidzieć. Posiadacz pasieki
zaznacza, iż walory miodu z
małej pasieki są nie do podważenia.
Pasieka wytwarzająca miód ze spadzi ma
10 pni. Ze względu na to, iż nie jest
to produkcja masowa, można spodziewać
się pozyskania wyrobów
imponującej wartości użytkowej.

Dzięki
temu smakosze
miodu, którzy doceniają również jego
walory pozytywne dla kondycji zdrowotnej
faktycznie będą zadowoleni z
tego, co jest dla nich oferowane. Miód
spadziowy iglasty kupić można
online, a więc
zaopatrywać mogą się w niego konsumenci z całej
Polski. Miód sprzedawany jest w
słoikach o różnej
pojemności, a jego właściwości są
bardzo szczegółowo
scharakteryzowane.

W związku z tym, każdy kto jest zainteresowany takim
wyrobem, może dobrać stricte
ten, który spełni jego poszczególne
oczekiwania. Miód spadziowy iglasty wytworzony
jest przez pszczoły ze słodkiej wydzieliny igliwia oraz
gałęzi drzew, do jakich zaliczają się: sosna, świerk,
jodła, bądź modrzew. W spadzi iglastej znajduje się dużo ważnych dla
zdrowia elementów.
Ciemny kolor, jaki ma miód spadziowy
jest charakterystyczny dla takiego
gatunku. W jego posmaku dominuje
łagodność i nie jest aż na tyle
słodki, jak inne gatunki miodu.

Znajduje się w nim natomiast
kilkukrotnie więcej
bioelementów,
korzystnych dla zdrowia
aniżeli w miodach pobieranych z kwiatów. To
cenne źródło: żelaza, miedzi, cynku, fosforu, manganu
oraz magnezu. Znajduje się również
w nim większą ilość białek i aminokwasów aniżeli w
miodach nektarowych a także witaminy z
grupy A, B, C i K. Miód spadziowy
szybciej odbudowuje
również kondycję po przebytych chorobach, wzmacniając poziom odporności, a
także systematyzując funkcjonowanie
układu pokarmowego a także układu krwionośnego.

+Reklama+

🧾 ARTYKUŁ SPONSOROWANY
  • 25/09/2023